Google


Tips og tricks til Google

Søgemaskinen på TDC Online er leveret af Google. Ikke uden grund er den nettets mest populære søgemaskine, for den finder som oftest lige det, du har brug for.

Engang imellem er den dog også lidt for effektiv, og giver dig meget mere, end du kan overskue. For at hjælpe dig til at få mere præcise resultater ud af dine søgninger på nettet, får du her vores bedste tips og tricks til brugen af Google.

 

Sådan søger google

  • Det spiller ingen rolle om du bruger STORE eller små bogstaver i dine søgeord.

  • Google søger på nøjagtig den form af ordet, du skriver. En søgning på sommerhus giver ikke samme resultat som på sommerhuse.

Slip for det uvedkommende

Er der et ord, du ikke vil have til at optræde i dine resultater, kan du vælge helt at udelukke det fra din søgning.

Hvordan gør jeg?
Sæt minus foran de ord der ikke må optræde i dine resultater. Søger du på ordene rejser tilbud -solskinsrejser, får du altså ikke resultater fra det selskab, der måske snød dig sidste sommer.

 

Præcis søgning med gåseøjne

Søger du på Anders And, kommer der 340.000 henvisninger til alt fra mennesker, der hedder Anders til opskrifter på andesteg. Det var næppe hensigten, men heldigvis er der råd.

Hvordan gør jeg?
Sæt gåseøjne om din søgning for at vise at du kun er interesseret i den nøjagtige ordlyd. Søger du på "Anders And" får du kun sider om anden i matrostøj, hvilket nedbringer antallet af resultater fra de 340.000 til bare 5000.
 

Brug flere søgeord

Hvis du søger på fisk, så ved søgemaskinen ikke, om du er ude efter en madopskrift eller en metode til at rense dit akvarium. Derfor får du ca 116.000 resultater alene i Danmark. Det er altså vigtigt at tænke over, hvordan du bedst beskriver det, du vil finde.

Hvordan gør jeg?
Brug flere ord til at beskrive hvad du er ude efter. Får du fine gæster, kan du prøve med ordene fisk festmad hovedret. Herved har du reduceret de 116.000 resultater til bare otte, der alle er brugbare.

 

Når du ikke kan finde, det du søger

Savner du nogle resultater, du mener må være et sted derude, kan du udvide din søgning med ord, der betyder det samme.

Hvordan gør jeg?
Skriv OR mellem søgeordene for at sætte Google til at lede efter dem begge. Søger du på gæstemad OR festmad, vil Google finde alle sider, der blot indeholder det ene af ordene.